Їстівний посуд, який може замінити пластик, винайшов викладач Сумського аграрного університету Дмитро Бідюк
Проект науковця переміг на міжнародному конкурсі університетських стартапів у Данії. Отримав грамоту "Сталий розвиток". У конкурсі брали участь 65 команд із різних країн світу, повідомляє ТСН.
Під час експериментів в університетській лабораторії науковець помітив, як випадково розплавлена пачка харчових полісахаридів перетворилася на плівку. Саме з неї виготовили мармеладні соломинки, білкові стакани та пакети, які можна їсти.
Еко-стаканчики можна використовувати не тільки для кави, а як форму для випікання кексів і бісквітів, для зберігання продуктів у морозильній камері. Такий стаканчик витримує температуру до +250 градусів і не боїться заморозки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Макдональдсі дозволили наливати каву до власних чашок
Зараз вчений намагається запустити їстівний посуд у виробництво. Створити пробну партію, сертифікувати її та налагодити серійне виробництво.
Вчені радять їсти бананові шкірки. Саме в цій частині бананів міститься величезна кількість корисних речовин, які захищають сітківку ока від ультрафіолету й допомагають подолати депресію.
Коментарі