Гарбуз багатий на нікотинову кислоту і вітаміни групи В, що дарує шкірі свіжість і здоровий вигляд.
Дієтичні волокна в її складі допомагають захистити серце, адже продукти з високою кількістю клітковини до 40% знижують ризик серцево-судинних захворювань, пише Cosmopolitan.
У насінні гарбуза у великій кількості міститься амінокислота триптофан для нашого внутрішнього спокою. І в свою чергу сприяє кращому виробленню серотоніну для міцного сну.
Це малокалорійні, але ситний продукт, який ефективно допомагає боротися з нападами переїдання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як готувати і навіщо їсти гарбуз
Гарбуз - джерело антиоксидантів і бета-каротину, тому є дієвою профілактикою онкозахворювань.
Масло гарбузового насіння містить фітоестрагени, які захищають від стрибків кров'яного тиску. Відмінна натуральна профілактика гіпертонії.
Гарбуз багатий на вітамін А, який зміцнює зір, робить міцнішими зуби і кістки.
Вживання на сніданок жирної їжі призводить до появи в мозку серйозних порушень. Вони проявляються в погіршенні пам'яті й мисленнєвих функцій. Такий самий ефект дають сніданки з високим вмістом цукру.
Коментарі