
Горіхи Кеш'ю – це не лише смачний та ситний перекус. Їх додають до різних страв, зокрема гарнірів, м'яса та десертів. Кеш'ю має кремовий смак та текстуру, тому з нього готують також різноманітні соуси та пасти.
У продукті міститься велика кількість поживних речовин, зокрема є відмінним джерелом білка, здорових жирів, мінералів та вітамінів. Дієтологиня Джулія Зумпано розповіла Cleveland Clinic стосовно переваг вживання кеш'ю та чому його варто додати до свого раціону.
Допомагає нормалізувати рівень цукру в крові
Дослідження, проведене серед людей з діабетом 2 типу, показало, що вживання кеш'ю може позитивно вплинути на рівень інсуліну, зазначила Зумпано.
Результат продемонстрував, що у людей, які протягом восьми тижнів отримували 10% своєї норми калорій з кеш'ю, рівень інсуліну був більш здоровим порівняно з тими, хто не вживав ці горіхи.
Утім, Зумпано наголошує, що кеш'ю не можуть вилікувати діабет 2 типу, тож не варто занадто зосереджуватись на окремих продуктах.
"Здорове харчування – це вживання різноманітних продуктів", – пояснила вона.
Позитивно впливає на роботу серця
За словами Джулії Зумпано, кеш'ю містить багато антиоксидантів. Вони "борються" з окислювальним стресом, який є однією з причин атеросклерозу – захворювання, при якому на стінках судин з'являються холестеринові відкладення (бляшки).
"Але антиоксиданти допомагають запобігти цьому процесу", – каже експертка.
Результати одного з досліджень свідчать, що у людей, які додавали кеш'ю до свого раціону протягом 28 днів, спостерігали зниження рівня холестерину.
В огляді кількох інших досліджень вчені зробили висновок, що вживання кеш'ю знижує кров'яний тиск.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Здатні заспокоїти та розслабити: види чаю без кофеїну, які корисно пити після важкого дня
Захищає суглоби
Вживання кеш'ю може допомогти зменшити запалення та набряк, які часто є симптомами артриту.
Допомагає схуднути
Ті, хто намагаються позбутися зайвої ваги, з обережністю ставляться до кеш'ю, адже, як і всі горіхи, він містить жири та калорії.
Згідно з дослідженнями, люди, які регулярно споживають горіхи, частіше досягають успіхів у схудненні. Ймовірно, це пов'язано з високим вмістом клітковини та білків у горіхах, що сприяє відчуттю ситості та прискорює метаболізм.
Регулярне споживання горіхів замість обробленого м'яса та шкідливих калорійних перекусів може допомогти контролювати вагу та сприяти схудненню.
Поживні властивості кеш'ю
28 грамів кеш'ю, а це приблизно 18 горішків, містять:
163 калорії;
майже 9,3 грама вуглеводів;
0 грамів холестерину;
13 грамів жирів;
майже 1 грам клітковини;
понад 4 грами білка;
4,5 міліграма натрію;
1,4 грама цукру.
Такі горіхи також містять поживні речовини, як-от мідь, марганець, магній, фосфор, вітамін К, цинк та залізо.
Застереження щодо вживання кеш'ю
Для більшості людей вони не становлять загрози, утім якщо у вас є алергія на інші горіхи, то слід бути обережними.
"Кеш'ю – чудове джерело рослинного білка та деяких вітамінів і мінералів. Але вони також містять багато калорій і жирів. У смажений солоний кеш'ю додають олію та сіль, що збільшує вміст жиру та натрію.
"Якщо ви намагаєтеся обмежити споживання калорій, жирів або натрію, просто регулюйте розмір порції", – радить дієтологиня Джулія Зумпано.
Тим, хто стежить за своєю вагою, варто пам'ятати, що кеш'ю – доволі калорійний продукт.
Дієтологи пояснили, яка ягода здатна розгладжувати зморшки. Вони назвали цей напій має стати нормою у раціоні.
Коментарі