Всесвітня організація охорони здоров'я закликає зменшити вживання продуктів із трансжирами. Вони утворюються при переробці ненасичених жирів у виробництві маргарину. Щороку кількість смертельних випадків через трансжири зростає до 500 тисяч осіб.
Про це повідомляє "Країна здоров'я".
У зв'язку з цим генеральний секретар ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус оголосив метою на 2019 - 2023 роки усунення трансжирів з харчових продуктів.
Основними джерелами трансжирів є солоні снеки, кондитерські вироби і листкова випічка.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В якому посуді небезпечно розігрівати їжу в мікрохвильовій печі
Вживання великої кількості трансжирів в їжу призводить до серцево-судинних захворювань і підвищеної смертності. Вони збільшують вміст холестерину низької щільності у крові.
Тож такий продукт як маргарин, варто усунути з харчових продуктів, замінивши його здоровими альтернативами, як це зробили у Данії, Фінляндії та Швейцарії.
Коментарі