Киянин 31-річний Євгеній Черниш влаштував сервіс із замовлення продукти для приготування п'яти вечер. Один набір коштує 999 грн.
— Я сам не люблю ходити скуповуватися на ринок, у супермаркети. Це забирає час і сили. Замовляв доставку продуктів додому. Проте це не вирішує проблему. З продуктів треба щось готувати, шукати рецепти. Зрештою частина купленого псується в холодильнику. Бувало, що привозили неякісні харчі. Їх одразу викидав.
Про доставку продуктів із рецептами прочитав у соцмережі. Ідея виникла у Швеції. За кордоном популярні такі послуги. Подумав — за цим майбутнє. Економитиме людям час. В Україні щось подібне теж було кілька років тому, однак фірми закрилися. Здається, що розпочати такий бізнес легко. Насправді це не так. Торік організував свій сервіс "Онлі фреш". Потрібно було п'ять місяців і майже мільйон гривень. Закупив обладнання для холодних цехів, зареєстрував свою торгову марку, домовився з постачальниками. Першими замовниками стали друзі та знайомі.
Отримавши набір продуктів із рецептом, люди вдома можуть приготувати ресторанні страви. Замовник отримує велику коробку з інгредієнтами для п'яти вечер. На приготування їжі треба десь півгодини. М'ясо вже очищене, порізане, у вакуумній упаковці. Іноді — замариноване або додається маринад, яким треба полити. Овочі не чистимо — так краще зберігаються. Вечеря розрахована на двох людей.
Щотижня розробляємо нове меню. Є страви для любителів поживних вечер, для тих, хто прагне схуднути, вегетаріанські.
Беремо рецепти з різних кухонь світу — італійської, іспанської, американської тощо. Вітчизняних страв поки що не було, але плануємо влаштувати український тиждень. Рецепти не повторюються протягом року. Деякі стають улюбленими, і люди просять їх знову. Люблять пасту з різними соусами та гамбургери.
Співпрацюємо з аналогічним європейським сервісом. Вони мають команду шеф-кухарів, які розробляють меню щомісяця. Приходить п'ять варіантів. Вибираємо те, що більше підходить по сезону.
Довго шукали в Україні постачальників домашнього м'яса, овочів і фруктів, вирощених без добрив. Заморожене куряче м'ясо не використовуємо. За тиждень замовляють півсотні коробок. Замовляють різні люди. Серед клієнтів — і домогосподарки, і молоді мами, і холостяки.
Хотів би запустити ще доставку сніданків, обідів. Зараз працюємо тільки в Києві. Могли б доставляти замовлення і в інші міста. Нещодавно розігрували безкоштовні вечері. Перемогли жительки Чорноморська Одеської області та Дніпра. Продукти доставили без проблем. Клієнти задоволені.
Подібні сервіси працюють у Харкові, Дніпрі.
Коментарі