Американські вчені з університету Тафтс в Бостоні, штат Массачусетс дійшли до висновку, що пригорща мигдалю в день допоможе знизити рівень шкідливого холестерину в організмі.
"Мигдаль успішно понизив рівень холестерину в 27 добровольців", - говорить автор дослідження професор Джеффрі Блумберг.
Перед вживанням піддослідні здавали аналіз крові та сечі. Усі вони мали завищений рівень холестерину. Було запропоновано три різні дієтичні раціони, але з однаковою кількістю калорій.
27 чоловіків та жінок приймали раціон протягом одного місяця. Першій групі запропонували приймати 75 грамів мигдалю щодня. Другій групі - половину порції. Треті зовсім не приймали мигдаль.
"У результаті дослідження показало, що у добровольців з першої групи рівень шкідливого холестерину знизився на 19 відсотків. Друга група мала набагато менший результат, у третій взагалі майже нічого не змінилось," - говорить Блумберг.
Вчені все ж планують провести ряд додаткових досліджень. Планується більш ґрунтовне дослідження властивостей цього горіха.
Доктор медичних наук, голова кафедри гастроентерології Олександр Бондар розповідає Gazeta.ua, що мигдаль особливо потрібен вагітним жінкам.
"Має велику кількість селену, якого постійно не вистачає організмові для зміцнення імунітету, у боротьбі з раковими пухлинами та при формуванні плоду. Горіх містить вітаміни групи В, які перешкоджають ожирінню, хворобам очей, жовчних протоків, печії та виразці", - розповів лікар.
Олександр Бондар каже, мигдаль з цукром корисний при кашлі, астмі, плевриті. Різновид гіркого мигдалю використовують при лікуванні жіночих хвороб.
Коментарі
1