130 млн євро зароблять заклади харчування на обслуговуванні іноземців під час фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в Україні, підрахувала агенція "Аґрісюрвей".
— За прогнозом УЄФА, Україну під час Євро відвідають до 1,2 мільйона гостей. Кожен із них може витратити на харчування не менш як 20 євро на день, — пояснює підрахунки директор агенції Тарас Гагалюк, 30 років. — Ресторани найвищого цінового сегменту можуть завищити вартість страв у меню напередодні Євро-2012. А мережеві ресторани, що працюють у сегменті швидкого харчування, на базисне меню цін не мінятимуть. Можуть лише запропонувати нові страви за дещо вищими цінами.
До початку чемпіонату в Україні можуть частково подорожчати овочі. Торік зібрали високий урожай, і це збило ціни на так званий борщовий набір. Тому цьогоріч фермери можуть зменшити виробництво, щоб ціна на овочі зросла. До того ж збільшується вартість енергоносіїв та інших енерговитрат.
Утім, цибуля не подорожчає. З минулого року її збережеться стільки, що вистачить для реалізації на ринку в новому сезоні. Ціну на картоплю прогнозувати важко. Більшість цього продукту виробляють у приватних господарствах, відсталих у технологічному плані. Скільки вродить, залежить від погодних умов.
Коментарі