Щоб насолодитися смачною піцою не обов'язково йти у ресторан. ЇЇ можна приготувати за лічені хвилини самому. Головне визначитися із начинкою. Найпопулярніші рецепти зібрані в нашій підбірці.
"Маргарита"
Інгредієнти:
Сир моцарела - 100 г
Сир твердий - 50 г
Червоні або рожеві томати - 2 шт.
Оливкова олія - за смаком
Базилік - за смаком
Сіль, перець - а смаком
Соус "Наполі":
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Стебло селери - за смаком
Часник - зубець
Олія соняшникова - 2 ст. л
Томатна паста – 3 ст. л
Сіль - за смаком
Оцет бальзамічний - 1 ч. л
Орегано сушений - за смаком
Приготування:
Цибуля, часник, селеру нарізати й обсмажити в глибокій сковороді з олією. Додати томатну пасту, трохи води, протушкувати 15 хвилин. Збити блендером. Додати за смаком бальзамічний оцет, сіль та дрібку цукру. Основу змастити соусом і розподілити по піці, не доводячи 2 см до країв. Викласти тертий сир і нарізані помідори. Зверху – моцарелу. Випікати при 180 градусах 10 хвилин. Готову піцу змастити оливковою олією та прикрасити базиліком.
Піца із шинкою та сиром
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидка піца: розкрили рецепт приготування за 20 хвилин
Інгредієнти:
Шинка - 100 г
Сир - 100 г
Оливки чорні без кісточок - 140 г
Томатний соус - 5 ст. л
Олія - 1 ч. Л
Італійські сухі трави - за смаком
Приготування:
Змастити основу томатною пастою і посипати сухими італійськими травами. Додати тертий сир, нарізану шинку та оливки. Додатково посипати сиром та випікати до готовності.
"Папероні"
Інгредієнти:
Сир - 100 г
Салямі - 80 г
Кетчуп - 1 ст. л
Італійські трави - 1 ч. л
Помідори черрі - 5 шт.
Базилік - за смаком
Приготування:
Сир натерти на крупній тертці, ковбасу - нарізати на кружечки, томати – навпіл. Змастити кетчупом і присипати сумішшю сушених трав і сиром. Викласти салямі, чері й знову присипати сиром. По готовності прикрасити базиліком.
9 лютого у світі відзначають Міжнародний день піци. Саме слово "pizza" походить від 2 італійських слів "piazza" - "площа" та "piatto" - "тарілка". Перша страва під назвою "піца" була приготовлена в Неаполі у 1600-х роках, як вуличну їжу.
Коментарі