
У 2025 році справжнім кулінарним хітом стала дубайська "волохата" паска. Випічка пишна, легка, з незвичним зовнішнім виглядом і неймовірно ніжним смаком.
Такий великодній десерт точно здивує гостей і стане зіркою святкового столу.
Дубайська "волохата" паска
Інгредієнти
Для опари:
200 мл теплого молока
30 г свіжих дріжджів
150 г цукру
2 ст. ложки борошна (з основної маси)
Для тіста:
2 яйця
40 г какао
550 г борошна
60 г м'якого вершкового масла
Для начинки:
Катаїфі
Вершкове масло
Фісташкова паста
Як приготувати
Зробіть опару з молока, дріжджів, цукру та борошна. Все дуже добре вимішайте до однорідності. Накрийте та дайте постояти 15-20 хвилин.
Далі робимо тісто: збиваємо яйця, додаємо какао та борошно. Додаємо опару і замішуємо тісто. Коли тісто буде готове, додаємо вершкове масло і ще раз вимішуємо.
Тісто накриваємо і даємо йому підійти - на це піде 1-1,5 години. Обминаємо тісто і розкладаємо по формочках. Наповніть форму наполовину. Закриваємо плівкою і рушником і залишаємо ще на 30 хвилин.
Після цього ставимо у розігріту духовку до 180 градусів та випікаємо паски 30-40 хвилин. Коли паски будуть готові - витягаємо та даємо їм вистигнути.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незвичайна паска на Великдень: готуємо сирні шедеври з ягодами та фруктами
Робимо начинку. Розігріваємо вершкове масло на сковорідці, додаємо туди тісто катаїфі (прісне тісто у вигляді тонких ниток). Обсмажуємо його і змішуємо з пастою з фісташок.
Вирізаємо з паски серцевину та ложкою обережно накладаємо туди суміш катаїфі та фісташкової пасти. Закриваємо верхівкою та робимо глазур, зверху можна посипати подрібненими фісташками.
Як варіант, замість тіста катаїфі та фісташкової пасти, можна купити пачку турецької халви "волосся янгола" (пішманіє). Принцип такий самий - паску зверху надрізаємо, робимо всередині "ямку". Щільно накладаємо всередину пішманіє. Накриваємо верхівкою від паски, прикрашаємо глазур'ю.
Переглянути цей допис в Instagram
Мрія кожної господині під час випікання пасок на Великдень - приготувати ідеальну блискучу, рівну глазур, яка не кришиться при нарізанні і не липне до пальців. Але в реальності все частіше трапляється навпаки - глазур тріскається або тече, псує вигляд і смак домашньої випічки.
Щоб цього уникнути, ось три перевірені рецепти глазурі, яка тримає форму, не липне до рук і робить будь-яку паску візуально досконалою.
Коментарі