понеділок, 11 листопада 2024 09:19

Гомбовці з ягодами на сніданок: як приготувати неперевершену автентичну страву українців

Гомбовці з ягодами на сніданок: як приготувати неперевершену автентичну страву українців
Гомбовці з ягодами: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка Фото: klopotenko.com

Гомбовці - це автентична українська страва, поширена на Закарпатті.

Це щось середнє між лінивими варениками та галушками, що готують із сирного тіста й часто подають як десерт. Тісто виготовляють на основі кисломолочного сиру, борошна, яєць та іноді манки, щоб надати йому більшої пухкості, каже шеф-кухар Євген Клопотенко, який поділився рецептом гомбовців з ягодами.

"У нашому випадку будемо використовувати кукурудзяне борошно, тож страва вважається безглютеновою. Після формування кульок гомбовці варять у киплячій воді до м'якості. Всередину кладуть різні начинки. Наприклад, якось я робив гомбовці зі сливами у кукурудзяному праліне - вийшло неперевершено", - каже кулінар.

Які ягоди обрати

Можна використати свіжі або заморожені ягоди. У другому випадку розморожувати їх не треба, бо тоді вони пустять сік, який нам не потрібен.

У виборі начинки можна не обмежуватись. Це може бути лохина, ожина, малина, смородина, полуниця чи ягідне асорті. Крім ягід, можна взяти також і фрукти, якщо хочете. Головне, щоб начинка не була надто волога і добре тримала форму.

Гомбовці з ягодами

Інгредієнти

570 г кисломолочного сиру

2 яйця

2 ст. л. цукру

3 г ванільного цукру

75 г кукурудзяного борошна

85 г ягід

45 г кукурудзяного борошна

Як приготувати

Перетріть 570 г кисломолочного сиру через сито, додайте 2 збитих яйця, 2 ст. л. цукру та 3 г ванільного цукру.

Вимішайте сирну масу, додайте 75 г кукурудзяного борошна та знову добре вимішайте тісто.

Розділіть тісто на кульки вагою по 45-50 г. У середину кожної додайте по пару ягідок. Всього піде 85 г ягід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закуска, яку "зметуть" за хвилини. Як за 20 хвилин приготувати сирні кульки

Ретельно заліпіть кульки, далі рівномірно обкачайте їх у 45 г кукурудзяного борошна та закиньте у киплячу воду. Відваріть до готовності протягом 5-7 хвилин.

Гомбовці - це забута страва української національної кухні. Вони схожі на ліниві вареники, але не варто плутати їх з ними.

Готуються вони інакше. Всього 25 хвилин і яскравий сніданок у вас на столі. Рецептом неймовірно ніжних гомбовців з вишнями.

Зараз ви читаєте новину «Гомбовці з ягодами на сніданок: як приготувати неперевершену автентичну страву українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути