На Великдень замість хімічних барвників для яєць, можна зробити власні. Альтернативою є розчини з натуральних інгредієнтів.
Наприклад, куркума, буряк, чорниця і червонокачанна капуста, додадуть крашанки чудові природні відтінки.
Срібні
Змішати по 4 склянки води і замороженої чорниці в мисці. Охолодити до кімнатної температури і процідити. Залишити варені яйця в барвнику на ніч в холодильнику.
Помаранчеві
Додати 3 ст. л. куркуми в киплячу воду. Так як приправа забарвлює шкіру, надіти гумові рукавички. Покласти в розчин яйця і вийняти, коли стануть помаранчеві.
Рожеві
Додати 4 чашки нарізаного столового буряка. Світлі яйця стануть рожевими, а коричневі пастельними.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ананаси і троянди: показали незвичні способи прикрашання яєць
Сині
Додати 3 чашки нарізаної фіолетової капусти. Щоб яйця вийшли світло-блакитними, потримати 30 хв. Якщо ви хочете отримати більш глибокий відтінок, залишити крашанки на ніч в холодильнику.
На Великодень прийнято готувати не тільки паску. Традиційними смаколиками є пряники з кольоровою глазур'ю. Її можна наносити різними способами і для створення оригінальних малюнків. Яких саме далі у галереї.
Коментарі