Розпочався сезон ягід. Завдяки цим природним ласощам можна покращити здоров'я. Як саме - розповідає дієтологиня Ніна Радзієвська.
1. Полуниця
Відкриває сезон ягід червона й ароматна полуниця. Ягода багата калієм, а в поєднанні з клітковиною позитивно впливає на травний процес і прекрасно зміцнює серцевий м'яз.
2. Черешня
Найбільша кількість вітамінів міститься в бордовій черешні. Але найменше алергенів має світла - жовта. У м'якоті черешні міститься ідеальне співвідношення цинку, магнію і міді - це мінерали, які необхідні для синтезу білку і креатину. А це сприяє зміцненню волосся і нігтів.
3. Вишня
У м'якоті вишні міститься клітковина, яка покращує травлення. А вишневий сік прекрасно зміцнює стінки капілярів і нормалізує згортання крові.
4. Малина
Малина дуже багата на аскорбінову кислоту. Одна з найцінніших властивостей малини полягає в тому, що вона є прекрасним жарознижуючим засобом. Причому ця властивість зберігається при будь-якій обробці - ягоду можна сушити, заморожувати, перетирати з цукром. Якщо в осінньо-зимовий період при застуді ви не хочете приймати таблетки, кращий альтернативний засіб - це малина в будь-якому вигляді.
5. Смородина
Чорна смородина за вмістом аскорбінової кислоти перевершує багато інших ягід. У тих людей, які мають низький рівень гемоглобіну - смородина допоможе привести його в норму. Крім того, смородина містить калій, який сприяє перистальтиці кишечника. У ній міститься велика кількість вітаміну К, а це покращує згортання крові.
6. Чорниця
Ця маленька ягода корисна для зору, адже сприяє поліпшенню кровопостачання сітківки очей. Чорниця здатна навіть боротися зі статком, який називається "куряча сліпота". У ній мінімум органічних кислот, тому вона не подразнює слизову шлунка і кишечника - це прекрасний засіб при розладі шлунка.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що їсти, аби мати плоский живіт
7. Лохина
Цю лісову ягоду добре їсти в поєднанні з іншими. Сік лохини підвищує апетит, нормалізує рівень цукру в крові та зміцнює стінки капілярів. Також ця ягода є прекрасним сечогінним і жовчогінним засобом.
Черешні захищають від утворення тромбів і бляшок. У плодах містяться каротиноїди й антоціани, які зміцнюють стінки кровоносних судин за атеросклерозу. Вони стимулюють травлення, знімають біль у шлунку, за артриту, подагри й ревматизму.
Черешня омолоджує шкіру, тому що виводить шкідливі речовини з організму. Вона багата на мікроелементи, які виробляють меланін, що сприяє поліпшенню засмаги.
Коментарі