Абрикоси можуть зашкодити організму. Людям з певними захворюванними їх вживати небезпечно, особливо натщесерце.
Портал UkrMedia назвав основні загрози, що несуть у собі солодкі плоди.
Найбільша небезпека - в кісточках, які містять синильну кислоту. При накопиченні у шлунку вона може провокувати отруєння. З'являється нудота, слабкість, першіння в горлі, головний біль. В тяжких випадках — судоми або втрата свідомості.
При діабеті та розладі обмінних процесів абрикоси слід вживати обережно. Деякі сорти містять до 80% цукру.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити при отруєнні кавунами
Людям із гепатитом або захворюваннями щитовидки абрикоси краще не їсти. У них не засвоюється каротин, що входить до складу фрукта. Тому варто приймати вітамін А в чистому вигляді.
Абрикоси можуть зашкодити тим, хто має гострий гастрит, виразку шлунка або дванадцятипалої кишки. Проблеми з печінкою та панкреатит також є протипоказаннями до вживання абрикос.
Дослідники виявили продукти, що погіршують пам'ять. Ними виявилися насичені жири, підсолоджувачі, макарони та рис.
Коментарі