середа, 26 липня 2017 05:28

Кому не варто cмакувати абрикосами

Кому не варто cмакувати абрикосами
Абрикоси небезпечні для діабетиків та тих, хто має хвору щитовидку і ШКТ. Фото: 24 Канал

Абрикоси можуть зашкодити організму. Людям з певними захворюванними їх вживати небезпечно, особливо натщесерце.

Портал UkrMedia назвав основні загрози, що несуть у собі солодкі плоди.

Найбільша небезпека - в кісточках, які містять синильну кислоту. При накопиченні у шлунку вона може провокувати отруєння. З'являється нудота, слабкість, першіння в горлі, головний біль. В тяжких випадках — судоми або втрата свідомості.

При діабеті та розладі обмінних процесів абрикоси слід вживати обережно. Деякі сорти містять до 80% цукру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити при отруєнні кавунами

Людям із гепатитом або захворюваннями щитовидки абрикоси краще не їсти. У них не засвоюється каротин, що входить до складу фрукта. Тому варто приймати вітамін А в чистому вигляді.

Абрикоси можуть зашкодити тим, хто має гострий гастрит, виразку шлунка або дванадцятипалої кишки. Проблеми з печінкою та панкреатит також є протипоказаннями до вживання абрикос.

Дослідники виявили продукти, що погіршують пам'ять. Ними виявилися насичені жири, підсолоджувачі, макарони та рис.

Зараз ви читаєте новину «Кому не варто cмакувати абрикосами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути