Каші та хліб зупиняють старіння мозку. Справа у харчових волокнах, які містяться в цих продуктах. Вони сприяють зниженню ризику запальних процесів у мозку з віком.
Про це пише EurekAlert.
Американські вчені Університету Іллінойсу визначили, що волокна, які містяться в овочах, фруктах, горіхах, бобових, кашах та хлібі, сприяють зростанню корисної мікрофлори у кишечнику. Бактерії переробляють компоненти їжі, які не перетравлюються власними ферментами людини і виробляють коротколанцюгові жирні кислоти.
Під час дослідження вчені розділили мишей на групи відповідно до віку і частки (низької або високої) харчових волокон у кормі. Науковці оцінювали рівень бутирату у крові гризунів та концентрацію прозапальних речовин у кишечнику.
Виявилося, що раціон харчування з високим рівнем харчових волокон значно підвищував рівень бутирату і зменшував запалення в кишечнику у старих гризунів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найшкідливіші кухні світу
Люди з типом фігури "груша" є більш здорові, в порівнянні з іншими. На цьому наполягють американські вчені з Каліфорнійського університету в Ріверсайді.
Вони проводили випробування на лабораторних мишах, перевіряючи реакцію їх організму на різні продукти. Жирна їжа у самців знижувала рівень тестостерону та погіршувала вироблення сперматозоїдів.
Коментарі