Із найдорожчого в столиці Бессарабського ринку в центрі міста зроблять муніципальний гастроном.
Таке днями заявила заступник голови столичної міськадміністрації Ірена Кільчицька, 40 років.
Приміщення в підвалі та на першому поверсі здаватимуть в оренду на п"ять років. Міська влада обіцяє, що 1 кв. м ринку підприємцям обійдеться не більше, ніж у 100 грн. А торгова націнка, яку можуть встановлювати продавці, не перевищуватиме 10%. Продаватимуть на Бессарабці лише продукти харчування. Торгувати в ньому зможуть ті, хто заплатить найбільше на аукціоні за право оренди площі на ринку.
— Право оренди буде куплено на відкритих аукціонних торгах. Усі бажаючі зможуть взяти участь у ньому вже за місяць, — каже Ірена Кільчицька.
Назву для ринку-гастронома кияни мають вибрати самі на громадських слуханнях. Мерія пропонує такі назви: "Муніципальний", "Центральний" або "Бессарабський".
Бессарабський ринок був побудований у 1910–1912 роках на гроші відомого цукрозаводчика Лазаря Бродського.
Коментарі