Багато хто снідає вівсяною кашею, але насправді її варто уникати як перше на день вживання їжі.
Фахівці радять обмежити зранку продукти, багаті на глютен, пише newsyou.
Цей елемент важко перетравлюється. Людині треба мати здоровий організм, щоб він його обробив. Якщо глютену забагато, то це може подразнювати кишківник.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що пити зранку замість кави чи чаю
Поміж каш із глютеном є пшенична, житня, вівсяна, перлова, манна. Тому краще варити зранку рисову, гречану, кукурудзяну й пшоняну.
Важливо до них не додавати цукру, а використовувати його замінники чи фрукти, сухофрукти. Вони додадуть каші смаку без шкоди організму. Фрукти, на відміну від пластівців, містять багато вітамінів, корисні властивості яких зникають, якщо їх варити. Тому краще їх викласти на тарілку, залити гарячою кашею та залишити на кілька хвилин. Також можна використовувати мед.
До каш на сніданок ще радять додавати білок, який сприятиме насиченню.
Під час літньої спеки варто звернути увагу на раціон. Він має бути ранково-вечірній. Це означає снідати й вечеряти тоді, коли немає спеки.
Коментарі