Багато смачних страв можна приготувати з печінки, сердечок і шлуночків.
Деякі з цих субпродуктів можуть становити небезпеку, а є й такі, які не можна їсти взагалі, розповіла дієтологиня Наталія Ківа.
"Субпродукти це фільтри, які накопичують шкідливі речовини, такі як свинець, ртуть, кадмій і інші отрути і токсини. А також, велику кількість холестерину. Що може привести до утворення холестеринових бляшок і закупорки судин", – сказала вона.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 основних правила, щоб приготувати корисний салат
За словами спеціалістки, крім холестерину, небезпечна ще й пуринова кислота, яка стимулює синтез сечової кислоти в організмі. Це призводить до розвитку подагри. Куряча печінка містить протеїни, які викликають алергію, особливо у маленьких дітей. Ще її не можна їсти людям з хронічними захворюваннями нирок.
Існують також чисті субпродукти, які можна їсти: серце, язик, шлуночки птиці. Їх рекомендують додавати до раціону дітей, вагітних жінок, хворих на анемію.
Овочі за своїм складом мають багато корисних речовин і мало калорій. Ці види продуктів підходять людям, котрі худнуть. За словами дієтологів, деякі овочі шкодять зниженню ваги. Якщо їх їсти багато, то можна навпаки поправитись. Серед цих продуктів є 3 основні: морква, буряк та горох.
Коментарі