На Маковея прийнято готувати макові пироги. Замість штрудля чи пундиків можна вибрати іспанську випічку.
Баскський пиріг вражає маковим заварним кремом. Процес приготування легкий, а результат приємно дивує.
Інгредієнти:
Борошно - 300 г
Цукор - 150 г
Масло - 125 г
Яйця - 2 шт
Ром - 2 ст. л.
Для начинки:
Молоко - 400 мл
Борошно - 40 г
Цукор - 30 г
Ванільний цукор - 1 пакет
Цукрова пудра - 40 г
Ром - 1 ст. л.
Мак - 100 г
Жовтки - 4 шт.
Приготування:
Розтерти жовтки з цукровою пудрою і борошном. У каструлі молоко з цукром і ванільним цукром розігріти до кипіння. Молочну масу вилити в жовтки.
Перелити назад в каструлю і варити поки крем не загусне. Потім додати ром і охолодити крем, накривши плівкою каструлю.
Перемелити мак і додати в крем.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний перекус: розкрили секрет ніжних сирників
Розтерти масло з цукром і ромом. Додати яйце і жовток, добре перемішати масу.
Розкачати третину тіста і викласти у форму так, щоб звисали краї. Наповнити форму маковим кремом.
Накрити пиріг рештою тіста. Скріпити дві частини.
Паличкою проколоти отвори для виходу пари.
Поставити в піч на 40 хв. при температурі 160 градусом.
Перед нарізкою повністю охолодити.
Простий та ефектний тарт з грушею нікого не залишить байдужим. Його можна смакувати на сніданок або для перекусу в полуденок.
У цьому французькому пирогові груша гармонійно поєднується з сиром, збалансовуючи смаки.
Також в начинку можна додати пряну зелень: чебрець, розмарин, зелений базилік.
Коментарі