Звична назва смаженого пиріжка з м'ясом – біляш, походить від татарської страви "перемяч". Біляші можна готувати не тільки з м'ясною начинкою. Пропонуємо вам спробувати вегетаріанський варіант з печерицями. Він виходить не менш смачним і ситним.
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно 400 г
- сухі дріжджі 2 ч. л.
- цукор 1 ст. л.
- сіль щіпка
- кефір 250 мл
- яйце 1 шт.
Для начинки:
- ріпчаста цибуля-1-2 шт.
- печериці 500 г
- рослинна олія
- приправи за смаком
Приготування:
Борошно просіяти в миску, додати дріжджі, цукор і сіль. Зробити в центрі лунку. Розбити всередину яйце і влити кефір. Замісити м'яке і еластичне тісто. Накрити його рушником і поставити в тепле місце. Через півгодини обім'яти і залишити підходити ще на півгодини.
Цибулю почистити і дрібно нарізати. Гриби нарізати. Обсмажити гриби і цибулю на сковороді, приправити за смаком.
Тісто, що вже підійшло, розділити на 10 частин. Скачати з кожного шматочка кульку. Потім розкачати тісто в тонке коло, на центр покласти порцію начинки і сформувати біляш. У підсумку вийде пиріжок з невеликою діркою в центрі.
Добре розігріти олію в сковороді і зменшити вогонь. Покласти біляші отвором вниз. Обсмажити з обох сторін по 3-5 хвилин (до красивої рум'яної скоринки).
Подавати біляші гарячими.
Коментарі