Їсти переварені яйця небезпечно для здоров'я.
Перевареними вважаються такі, коли жовток отримав зелено-синюватий відтінок, пише wworld.
Експерти стверджують, що яйця, які варилися понад 10 хвилин, їсти не можна.
Річ у тім, що під час теплового оброблення з яєць виділяється сірководень. Він є токсичним газом і може легко потрапити в білок. Зовні сіроководень саме і має вигляд зеленуватого нальоту. Якщо нагрівання яєць надто сильне, сірководень проникає всередину продукту. Тому чим довше ви варите яйця, тим токсичнішими вони стають.
Ці токсини викликають отруєння та навіть сильну задуху. Тому їсти такий продукт вкрай небезпечно для здоров'я.
Переварилися яйця — що робити
Виправити ситуацію вам уже не вдасться. Тому їх доведеться просто викинути.
Щоб такого не сталося, треба знати, скільки варити яйця:
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири продукти стануть шкідливими, якщо їх розігріти повторно
для яєць некруто — 5 хв.;
для твердих яєць — 8 хв.;
для яєць круто — 9-10 хв..
Радимо ставити таймер, щоб точно не переварити яйце і бути впевненими, що воно залишилося корисним.
У Британії яйця курей, яких вакцинували проти сальмонелі, позначають знаком британського лева. Їх можна зберігати поза холодильником, якщо на вашій кухні температура нижче 20 градусів тепла.
Такий продукт можна буде одразу опускати в окріп для приготування та безпечно їсти звареним некруто або недовареним.
Коментарі