
Щоб не витрачати гроші на вітамінні добавки, природа забезпечує нас усім необхідним, щоб зміцнити імунітет весною та захистити роботу органів.
Весна - найкращий час оновити раціон і наповнити його свіжістю. Саме зараз з'являються перші овочі та зелень, які багаті на вітаміни, мікроелементи та природну енергію. Додати їх до щоденного меню - означає подбати про імунітет, покращити самопочуття та зарядитися силами.
Які овочі та види зелені варто включити до весняного раціону вже сьогодні, розповіли у виданні Planthood.
Овочі та зелень для весняного меню
Ревінь - з високим вмістом поліфенолів підтримує здорове старіння та здоров'я кишечника.
Фіолетова проростаюча брокколі - багата антиоксидантами, які підтримують імунне здоров'я.
Кресс-салат - протизапальний засіб і природне джерело вітаміну К для здоров'я кісток.
Спаржа - природний сечогінний засіб, допомагає вимивати зайву сіль і підтримує роботу нирок.
Редис - корисний для травлення завдяки клітковині та природним ферментам.
Шпинат - насичений залізом, підтримує надходження кисню та зменшує втому.
Весняна зелень - з високим вмістом фолієвої кислоти, важливою для енергії та здорових еритроцитів.
Цвітна капуста -багата сіркою, підтримує детоксикацію печінки та гормональний баланс.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи корисна капуста після термічної обробки: на цей овоч ви подивитись по-новому
Морква - високий вміст бета-каротину, необхідного для здоров'я очей і шкіри.
Кропива - з високим вмістом заліза та кальцію, чудово для енергії та міцності кісток.
Щавель - багатий на вітамін С, підтримує здоров'я шкіри та вироблення колагену.
Дикий часник - природний пребіотик, який покращує здоров'я серця та кровообіг.
Після зими організм потребує більшої кількості вітамінів, які допоможуть зміцнити імунітет, заряджає енергією та додає свіжості весняному раціону.
Салат - популярний овоч, який є важливою складовою раціону багатьох людей. також зверніть увагу на шпинат та черемшу, які не менш корисні.
Коментарі